Slik lager du pasta alla pizzaiola

Spaghetti er en hverdagsfavoritt i mange hjem, men det er lett å ty til den samme oppskriften hver gang. Er du sulten på noe nytt? Prøv pasta alla pizzaiola. En pastarett med få ingredienser, men med mye smak!

Pasta alla pizzaiola er en smaksrik pastarett du enkelt kan lage uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Som navnet antyder, er denne pastaretten inspirert av pizzaens smaker – med en herlig kombinasjon av tomat, basilikum, oregano og smeltet mozzarella.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Retten er perfekt for travle hverdager når du ønsker en smakfull og enkel middag. Med få, men gode ingredienser, får du et smakfullt måltid som både barn og voksne vil elske. Du kan enkelt tilpasse retten til dine egne preferanser, for eksempel ved å tilsette kjøtt, kylling eller scampi.

Favoritt i ny pakning

Visste du at Barilla Spaghetti er Norges mest solgte spaghetti? Neste gang du leter etter denne spaghettien i hyllene hos KIWI vil du finne den i ny emballasje: i kartong istedenfor plast. Selve produktet er helt uendret med den samme smaken og kvaliteten som du forventer av Barilla.

Nytt utseende, samme gode kvalitet!

  • Nå har bestselgeren Barilla Spaghetti 1 kg fått ny pakning, fra plast til kartong. Produktet er uendret med den samme smaken og kvaliteten som du forventer av Barilla.
  • Emballasjen til én pakke Barilla Spaghetti 1 kg i plast veier 5 g. I 2023 ble det registrert 1 344 376 solgte pakker i Norge*. Dette tilsvarer en reduksjon på over 6,7 tonn plast per år.
  • Barilla har lenge arbeidet målrettet og kontinuerlig med å redusere effekten produktene har på miljøet. I 2022 startet de arbeidet med å fjerne plastvinduet fra alle forpakninger.
  • Du kan lese mer om Barillas bærekraftarbeid her. 

Kilde: *NielsenIQ data FY 2023

Oppskrift på pasta alla pizzaiola

oppskrift-pasta-pizzaiola.jpg

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 400 g Barilla spaghetti
  • 2 ss olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater 
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket timian
  • 100 g sorte oliven
  • 100 g fersk mozzarella 
  • Salt 
  • Pepper 
  • Fersk basilikum til pynt

Slik gjør du: 

  1. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. 
  2. Mens spaghettien koker kan du lage sausen: Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og la den steke i 1-2 minutter til den blir gyllen.
  3. Tilsett tomater og krydder. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme i 10-15 minutter til den tykner litt og smakene er godt blandet.Tilsett oliven mot slutten av koketiden.
  4. Bland pastaen med sausen: Tilsett den kokte pastaen i sausen, og bland godt slik at pastaen blir dekket av sausen. La spaghettien trekke i sausen i 1-2 minutter på lav varme for å absorbere smakene.
  5. Rør inn osten mot slutten slik at den rekker å smelte, og pynt med fersk basilikum. 

Relatert innhold