Grillet kylling med urteolje og naan
Tilbered kyllingen hel på grillen, det er fort enklere enn du tror.
60+ min
Middels
Slik gjør du
Hel, grillet kylling med urteolje og naan
- 1Tørk godt av kyllingen og legg den på ryggen på et stort fat eller et stekebrett.
- 2Bruk en skarp kniv eller en kjøkkensaks og klipp langsmed brystbenet, fra hals til hale. Snu kyllingen rundt, brett bena ut og klem hardt ned slik at kyllingen blir flat.
- 3Grill kyllingen med brystet opp over indirekte varme i 30-40 minutter. Den skal nå ha en kjernetemperatur på ca. 60 grader.
- 4Snu den og grill den ferdig over direkte varme, ca. 7 minutter, til kjernetemperaturen er 70 grader. La den hvile. Temperaturen vil fortsette å stige litt, så innen den er klar er den perfekt stekt.
- 5Skjær rødløkene i to på langs, deretter i tynne båter. Legg et aluminiumsfolieark på grillen, smør det med litt olje og legg på løken. Grill den til den har blitt myk og har fått fine, brune kanter.
- 6Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned til den har fine grillmerker. Grill naan til de er gjennomvarme.
- 7Server kyllingen med rødløk en håndfull ruccula, naan, og urteolje til å dyppe i. Klem de grillede sitronene over kyllingen.
- 1
Marinade og urteolje
- 1Finhakk hvitløk og rosmarinblader og fordel det i to skåler.
- 2Hell 1 dl olje i den ene skålen og 0,5 dl i den andre. Riv sitronskallet fint i den med minst olje, tilsett pepper, chili og 1 ts salt, rør godt sammen og pensle blandingen på begge sider av kyllingen.
- 3Finhakk persille og rør inn i den andre skålen sammen med en klype salt.
- 1