Urtemarinert grillfilet med fennikel- og reddiksalat og hvitløksmajones

Deilig sommermat fra grillen.

20-40 min
Middels
Urtemarinert grillfilet med fennikel- og reddiksalat og hvitløksmajones

Slik gjør du

  1. Urtemarinert grillfilet

    1. 1
      Romtemperér kjøttet.
      Grill kjøttet over direkte varme til det har fått en fin stekeskorpe over hele. Flytt det over på indirekte varme og stek det ferdig.
  2. Hvitløksmajones

    1. 1
      Riv eller finhakk hvitløken og rør den sammen med majones, finrevet sitronskall og -saft og en klype salt
  3. Fennikel- og reddiksalat

    1. 1
      Rist solsikkefrø gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
    2. 2
      Del fenniklene i fire, pensle dem med litt olje, strø på en klype salt og grill dem over direkte varme til de har fått fine grillmerker og har myknet litt.
    3. 3
      Skjær reddikene i tynne skiver. Vend sammen ruccula, fennikler, reddiker, solsikkefrø, 2 ss olivenolje, eddik og en klype salt og pepper i en stor bolle. Server sammen med kjøttet og hvitløksmajonesen.