Fransk løksuppe
Fransk løksuppe med ostesmørbrød kan serveres som lunsj, middag eller forrett. Har du rester av gårsdagens brød er dette en smakfull måte å få brukt det opp på.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Fransk løksuppe
- Skrell løken og skjær den i tynne båter på langs.
- Varm oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek løken under konstant omrøring til den er karamellisert, ca. 20 minutter.
- Rør sammen bakepulver og 1 ss vann, bland det i og stek til vannet har fordampet.
- Hell i vinen og la den fordampe før du heller i buljongen rørt ut i 1 l kokende vann.
- Tilsett laurbærblad og la suppen småkoke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper, fjern laurbærbladet og server i skåler toppet med hvert sitt ostesmørbrød.
Ostesmørbrød
- Topp brødskivene med ost og grill dem i et par minutter i ovnen til osten er gyllen og smeltet. Topp med litt timian før servering.