Ingredienser
Fikenbrød
-
25
g
fersk gjær
-
3
dl
lunkent vann
-
1
ts
Salt
-
1
dl
havrekli
-
1
dl
brunt sukker
-
75
g
Valnøtter
eller hasselnøtter
-
150
g
tørkede fiken
-
400
g
hvetemel
Slik gjør du
-
Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett salt, havrekli, sukker, fiken og nøtter. Vend inn mel og elt deigen lett. Sett til heving i 45 minutter, tildekket på et lunt sted. Legg så deigen i en smurt brødform og etterhev i 30 minutter.
-
Fikenbrødet stekes i ovnen ved 225 °C i 10 minutter og etterstekes i ca 40 minutter på 150 °C.
-
Vil du gi det bort i gave? Anrett brødet i en rustikk bakeform med bare et bånd rundt, eller legg brødet i en linpose og pynt med grønne grener. En gave som garantert forsvinner ganske fort!