Adventskrans av gjærbakst

Hva med å lage en spiselig adventskrans i år? Søt og saftig gjærbakst med smak av kardemomme og rosiner passer perfekt til førjulskosen. Pynt den med fire adventslys eller server den som den er.

60+ min
Middels
Adventskrans av gjærbakst
Tips!

Adventskransen smaker best samme dag. Har du mye til overs kan den fint fryses. Skjær den i serveringsstykker og ta opp ved behov. Tin over natten eller på svak varme i stekeovnen.

Slik gjør du

    1. 1
      Bland flytende Melange og lunken melk i en stor bolle. Løs opp gjæren i melkeblandingen, og visp inn ett egg.
    2. 2
      Bland mel, sukker og kardemomme og sikt dette over i melkeblandingen. Elt alt godt sammen. Er deigen veldig klissete, kan du ha i mer mel til deigen slipper bollen.
    3. 3
      Dekk bakebollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse. Det tar cirka 40 minutter.
    4. 4
      Sett stekeovnen på 200 °C og dekk en stekeplate med bakepapir.
    5. 5
      Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to deler.
    6. 6
      Trill deigemnene til to tykke pølser. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplaten. La den etterheve på et lunt sted under plast eller klede i cirka 30 minutter.
    7. 7
      Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i 20 til 25 minutter. Avkjøl på rist.
    8. 8
      Om du ønsker kan du sette fire lys i kransen ved servering, pynte med en sløyfe eller et dryss melis.