Toast med most avokado

En saftig toast med most avokado, løk og Apetina blir aldri feil uansett om det er lunsj eller middag!

Ingredienser

Avokadomos på toast med rødløk og Apetina

  • 2 stk Avokadoer
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 stk Sitron
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 ss Grov sennep
  • 2 ss Olivenolje
  • 4 ss Blanding av ulike kjerner og frø
  • 4 stk Skiver grovbrød
  • 0,5 pakke Apetina

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær rødløken i tynne båter. Legg den i en liten skål og klem over saften av 2/3 av sitronen. Krydre med en klype salt og pepper og sett den til side.
  2. Skrap ut alt fruktkjøttet fra avokadoen og mos det i en bolle med en gaffel eller en potetstamper. Tilsett resten av sitronsaften, sennepen og 1 spiseskjeer olivenolje, rør det godt sammen og smak til med salt og pepper.
  3. Rist kjernerog frø gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
  4. Rist brødet i brødrister eller i ovnen. Fordel avokadomosen utover brødskivene, legg på rødløk, smuldret Apetina, grovhakket koriander og ristede kjerner og frø.