-
Rør sammen lunkent vann og gjær og la det stå i et par minutter til det så vidt begynner å boble.
-
Bland i mel og salt og elt deigen godt sammen. Bruk gjerne litt olivenolje eller vann på fingrene dersom du synes den er for klissete.
-
Hell litt olje i bunnen av bakebollen, legg i deigen og la den heve med en annen bolle satt på hodet over (deigen vil feste seg til eventuell plastfolie eller kjøkkenhåndkle), til den er doblet eller triplet i størrelse, ca. 1,5 timer.
-
Smør en langpanne eller stor ildfast form generøst med olje, ca. 1 mm tykt lag, og velt i deigen. Sett en annen langpanne på hodet over, og la deigen etterheve i 1 time til den har doblet i størrelse. Forvarm ovnen til 250 grader.
-
Gni fingrene godt inn med olje, hell generøst med olje over deigen og bruk fingrene til å lage små hull over hele.
-
Strø over flaksalt og pynt med rosmarinstilker. Bak brødet i 30-60 minutter, til skorpen er gyllen og veldig sprø. Avkjøl brødet på en rist.