Toast med sopp og sjalottløk

Toast med sopp og sjalottløk

20 min
Middels
Toast med sopp og sjalottløk

Slik gjør du

  1. Toast med sopp

    1. 1
      Rist brødet, enten under grillen i ovnen eller i en brødrister.
    2. 2
      Varm margarin i en stor stekepanne over middels høy varme.
    3. 3
      Børst av eventuelle jordrester på sjampinjongen og riv den opp i grove biter. Stek soppen til den har fått en fin stekeskorpe.
    4. 4
      Tilsett et par skjeer av syltelaken fra sjalottløken, salt og pepper. Stek til all væske har fordampet og fjern soppen fra varmen.
    5. 5
      Smør Philadelphia på brødskivene, legg på sopp og avslutt med syltet sjalottløk og litt timian.
  2. Syltet sjalottløk

    1. 1
      Skrell og skjær løken i båter på langs. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele, rør om til sukkeret har løst seg opp. Fjern laken fra varmen, legg i løken og avkjøl.