Bærkrem med ristet mandel- og vaniljemascarpone

Til hverdags anbefales lett vaniljekesam istedenfor mascarpone med vaniljesukker.

Ingredienser

Bærkrem

  • 1 kurv Jordbær
  • 1 kurv Blåbær
  • 1 kurv Bringebær
  • 3 ss Sukker
  • 2 ss Potetmel
  • 3 dl Vann
  • 1 dl Mandler
  • 2 dl Mascarpone
  • 1 ss Vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Skyll bærene. Del jordbær i 4 biter. Blåbær og bringebær forblir hele. Ha alle bærene i en kjele, strø over sukker og potetmel. Ha i vannet og kok opp. La det småkoke 10 min. I mellomtiden: Grovhakk mandler og tørrist dem i en stekepanne. Bland mascarpone og vaniljesukker. Fordel bærkremen i 4 skåler, strø over mandel og topp med en skje vanilje-mascarpone.