Kanelboller i form med eple- og kanelfyll

Gir 18-20 store kanelboller

40-60 min
Middels
Kanelboller i form med eple- og kanelfyll

Slik gjør du

    1. 1
      Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett kaldt vann/melk slik at væsken blir fingervarm (ca. 37 °C).
    2. 2
      Smuldre i Idun fersk gjær for søt bakst og rør til gjæren har løst seg opp.
    3. 3
      Tilsett posens melblanding og elt deigen i 10–15 minutter, til den er glatt, smidig og slipper bollen.
    4. 4
      Dekk til med klede og hev deigen til dobbel størrelse på et lunt sted, i 40–45 minutter.
    5. 5
      Lag fyllet ved å røre sammen sukker og kanel.
    6. 6
      Skrell og del eplene i små terninger, vend dem inn i litt av kanelblandingen.
    7. 7
      Stek eplebitene i smør til de er lett karamelliserte, sett til side og avkjøl.
    8. 8
      Kjevle deigen til et rektangel (cirka 30 x 50 cm).
    9. 9
      Smør et tynt lag smør utover. Strø resten av sukker- og kanelblandingen jevnt over, og fordel de karamelliserte epleterningene på toppen.
    10. 10
      Rull sammen fra langsiden og skjær i 2 cm tykke skiver. Legg skivene ganske tett i en ildfast form eller langpanne.
    11. 11
      Dekk til med fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie. Etterhev i 30 minutter.
    12. 12
      Mens kanelbollene etterhever, kan du lage kremostglasur ved å røre sammen kremost, melis og litt sitronsaft til en jevn glasur. Sett til side.
    13. 13
      Forvarm ovnen til 220 °C, over- og undervarme (200 °C varmluft).
    14. 14
      Stek midt i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne. Steketiden kan variere med ovn og størrelse på bollene.
    15. 15
      Avkjøl på rist og server med litt kremostglasur ved servering.

Lignende oppskrifter