Potetvaffel med egg- og dillkrem

Gir deg mye kostfiber, jern, c-vitamin og protein.

Ingredienser

Potetvafler

  • 3 stk egg
  • 1 dl Melk
  • 1 dl sammalt hvetemel
  • 300 g Poteter
  • 1 stk Løk
  • Pepper
  • Salt
  • Smør eller olje til steking

Egg- og dillkrem

  • 1 bunt asparges
  • 4 stilker Vårløk
  • 0,5 potte Dill
  • 2 dl kvarg
  • 2 ss Majones
  • 1 stk Sitron
  • Salt
  • Pepper
  • 0,5 stk Brokkoli

Slik gjør du

  1. Bland egg, melk og mel. Skrell og rasp poteter og løk. Rør det inn i eggeblandingen. Smak til med salt og pepper. la røren sta° i 15 min.
  2. Stek potetene gylne i smør eller olje. Serveres med egg- og dillkrem, sprø asparges og finhakket va°rløk.
  3. Kok egg til de er hardkokte. Knekk av det nederste av aspargesen og kok dem sammen med eggene det siste minuttet. Skyll alt i iskald vann. Finhakk va°rløk og sett til side. bland finhakket dill, kvarg, majones og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. bland inn raspet brokkoli og grovhakket egg.