Potetvaffel med egg- og dillkrem

Prøv disse smakfulle potetvaflene, toppet med egg, brokkoli og en frisk sitrondressing.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 3 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl sammalt hvetemel
  • 300 g poteter
  • 1 stk løk
  • pepper
  • salt
  • smør eller olje til steking

Egg- og dillkrem

  • 1 bunt asparges
  • 4 stilker vårløk
  • 0,5 potte dill
  • 2 dl kvarg
  • 2 ss majones
  • 1 stk sitron
  • 0,5 stk brokkoli
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, melk og mel i en bolle. Skrell potetene og løken, rasp dem fint og rør dem inn i eggeblandingen. Smak til med salt og pepper. La røren hvile i 15 minutter.
  2. Varm opp et vaffeljern og smør det med litt smør eller olje. Stek vaflene gylne og sprø.
  3. Kok eggene til de er hardkokte, ca. 9-10 minutter. Knekk av den nederste delen av aspargesen og kok dem sammen med eggene det siste minuttet. Skyll alt i iskaldt vann og finhakk vårløken.
  4. Finhakk dill og bland med kvarg, majones og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Grovhakk eggene og bland dem inn sammen med raspet brokkoli.
  5. Server potetvaflene med egg- og dillkrem, sprø asparges og finhakket vårløk.