Grillet ananas med vaniljerømme

En frisk og sommerlig dessert, kan det bli bedre?

Ingredienser

  • 1 stk Ananas
  • 1-2 ts Malt kanel
  • 2 stk Lime
  • 1 boks Seterrømme
  • 1 stk Vaniljestang eller 0,5 ts vaniljesukker
  • 10-12 stk friske mynteblader
  • 4 stk Digestivekjeks

Slik gjør du

  1. Rens ananasen og del den i fire. Skjær ut kjernen så du kun bruker det myke og saftige kjøttet.
  2. Del hver av ananasbitene i fire og legg dem i en ildfast form. Krydre med kanel og klem over limesaft. Grill ananasen over direkte varme i to minutter minutt på hver side og løft den av. Sørg for at den ikke blir brent!
  3. Pisk rømmen stiv sammen med vaniljefrø eller vaniljesukker og hakkede mynteblader. Spar gjerne noen til servering.
  4. Server ananasen toppet med et par skjeer av vaniljerømmen og knus over noen Digestive-kjeks. Pynt gjerne med grovhakket mynte til slutt.