Ingredienser
Grillede epler med mandelkrem
-
4
stk
Epler, gjerne med stilk
-
90
g
Mandler
-
1,5
ss
Honning
-
1
stk
Eggeplomme
-
90
g
Romtemperert smør
-
1
ts
Flaksalt
-
Vaniljeis til servering
Slik gjør du
-
Varm opp grillen. Skjær toppen av eplene og legg dem til side. Stikk ut eplekjernene. Gjør klar fire ark med aluminiumsfolie store nok til å pakke inn hvert sitt eple.
-
Kjør mandlene til fint mel i en foodprosessor og rør i honningen, eggeplommen og 70 g av smøret. Stapp hvert eple med massen og fordel resten på toppen før du setter på et ”eplelokk” på hver. Fordel det resterende smøret i små klatter på toppen av frukten.
-
Pakk eplene inn i folie og grill dem over indirekte varme under lokk til de er myke, ca. 30 min. Server eplene i folien med en klatt vaniljeis og en klype salt over.