Grillede epler med mandelkrem

Grillede epler er prikken over i-en på måltidet.

Ingredienser

Grillede epler med mandelkrem

  • 4 stk Epler, gjerne med stilk
  • 90 g Mandler
  • 1,5 ss Honning
  • 1 stk Eggeplomme
  • 90 g Romtemperert smør
  • 1 ts Flaksalt
  • Vaniljeis til servering

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Skjær toppen av eplene og legg dem til side. Stikk ut eplekjernene. Gjør klar fire ark med aluminiumsfolie store nok til å pakke inn hvert sitt eple.
  2. Kjør mandlene til fint mel i en foodprosessor og rør i honningen, eggeplommen og 70 g av smøret. Stapp hvert eple med massen og fordel resten på toppen før du setter på et ”eplelokk” på hver. Fordel det resterende smøret i små klatter på toppen av frukten.
  3. Pakk eplene inn i folie og grill dem over indirekte varme under lokk til de er myke, ca. 30 min. Server eplene i folien med en klatt vaniljeis og en klype salt over.