Grillede nektariner med creme fraiche

Denne søte og gode desserten lager du rett på grillen.

Ingredienser

Grillede nektariner med creme fraiche

  • 6 stk Nektariner
  • 1 ss Rapsolje
  • 1 ts Malt kanel (kan sløyfes)
  • 2 ss Brunt sukker (kan sløyfes)
  • 1 boks Creme fraiche
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 1 stk Lime (kun skallet)
  • 1 neve Pistasjkjerner

Slik gjør du

  1. Del nektarinene i to og fjern stenene. Pensle snittsiden med litt olje. Grill dem med snittsiden ned over direkte varme i ca. 4 minutter, snu dem og strø over kanel og sukker og grill dem videre i ca. 4 minutter. De skal ha fine grillmerker og mykne, men ikke falle fra hverandre.
  2. Pisk sammen crème fraîche og vaniljesukker til det er luftig. Vask limen, tørk den godt og riv skallet på den fineste settingen på rivjernet.
  3. Hakk nøttene grovt. Server nektarinene varme sammen med en stor skje crème fraîche og topp med nøtter og limeskall.