Ingredienser
Grillede nektariner med creme fraiche
-
6
stk
Nektariner
-
1
ss
Rapsolje
-
1
ts
Malt kanel (kan sløyfes)
-
2
ss
Brunt sukker (kan sløyfes)
-
1
boks
Creme fraiche
-
1
ts
Vaniljesukker
-
1
stk
Lime (kun skallet)
-
1
neve
Pistasjkjerner
Slik gjør du
-
Del nektarinene i to og fjern stenene. Pensle snittsiden med litt olje. Grill dem med snittsiden ned over direkte varme i ca. 4 minutter, snu dem og strø over kanel og sukker og grill dem videre i ca. 4 minutter. De skal ha fine grillmerker og mykne, men ikke falle fra hverandre.
-
Pisk sammen crème fraîche og vaniljesukker til det er luftig. Vask limen, tørk den godt og riv skallet på den fineste settingen på rivjernet.
-
Hakk nøttene grovt. Server nektarinene varme sammen med en stor skje crème fraîche og topp med nøtter og limeskall.