Ingredienser
Jordbæris med basilikum og pepper
-
400
g
Frosne jordbær
-
1
l
Vaniljeis
-
1
potte
Frisk basilikum
-
0,5
ts
Nykvernet pepper
-
1
stk
Lime
-
1
kurv
Friske jordbær til servering
Slik gjør du
-
Legg bærene i en foodprosessor og la dem tine i 10 minutter. Ta isen ut av fryseren. Kjør jordbærene til fine biter i en foodprosessor – bruk flere omganger dersom det trengs.
-
Kle en metallisk brødform med plastfolie. La det være nok folie til å dekke over iskremen etterpå. Sett den i fryseren til avkjøling.
-
Kjør isen sammen med jordbærene til det er godt blandet og tilsett til slutt basilikum (spar en håndfull blader til servering) og pepper. Riv i skallet av limen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften av halve limen. Kjør alt raskt sammen, hell det over i brødformen og brett over plastfolien. Gi den et hardt dunk mot kjøkkenbenken for å fjerne eventuelle luftbobler og frys den til den er hard, ca. 3 timer.
Server med friske jordbær og ekstra basilikumblader på toppen.