Hjemmelaget jordbæris

Frisk og god jordbæris med et hint av basilikum og pepper, perfekt til dessert.

20 min
Middels
Hjemmelaget jordbæris

Slik gjør du

    1. 1
      Legg bærene i en foodprosessor og la dem tine i 10 minutter. Ta isen ut av fryseren. Kjør jordbærene til fine biter i en foodprosessor – bruk flere omganger dersom det trengs.
    2. 2
      Kle en metallisk brødform med plastfolie. La det være nok folie til å dekke over iskremen etterpå. Sett den i fryseren til avkjøling.
    3. 3
      Kjør isen sammen med jordbærene til det er godt blandet og tilsett til slutt basilikum (spar en håndfull blader til servering) og pepper.
    4. 4
      Riv skallet av limen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften av halve limen. Kjør alt raskt sammen, hell det over i brødformer og brett over plastfolien. Gi den et hardt dunk mot kjøkkenbenken for å fjerne eventuelle luftbobler og frys den til den er hard, ca. 3 timer.
    5. 5
      Server med friske jordbær og ekstra basilikumblader på toppen.

Lignende oppskrifter