Forvarm ovnen til 125 grader. Smelt 1 dl sukker i en kjele på middels varme og rør til du får en tykk, gyllen karamell. Pass nøye på at den ikke brenner seg. Fordel karamellen i porsjonsformer som tåler høy varme.
Kok opp melk, fløte, 2 ss sukker og frøene fra vaniljestangen.
Avkjøl blandingen. Pisk sammen eggene og rør inn i den avkjølte melken. Hell blandingen over i formene.
Plasser formene i en dyp langpanne, hell i nok vann til å dekke 1/3 av formene og sett brettet i ovnen. Stek i ca. 35 min. til karamellpuddingen har stivnet. Sjekk ved å forsiktig trykke ned med baksiden av en fuktet skje, puddingen skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i romtemperatur før du setter den kaldt i 4-5 timer eller over natten.
Server karamellpuddingene med lettpisket krem og hakkede, knuste, brente mandler.