Superenkel sjokoladekonfekt

Hjemmelaget sjokoladekonfekt med nøtter, frukt og marshmallows – perfekt til jul og andre anledninger.

20-40 min
Middels
Superenkel sjokoladekonfekt
Tips!

Bruk gjerne en ferdig frukt- og nøtteblanding.

Slik gjør du

    1. 1
      Stek nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, eller i oven på 180 grader, i ca. 10 min.
    2. 2
      Avkjøl, fjern den brune hinnen på hasselnøttene og hakk dem grovt. Skjær aprikosene og marshmellowen i biter.
    3. 3
      Smelt smøret i en kjele, fjern den fra varmen og knekk i sjokoladen. Spar noen nøtter og aprikosbiter og legg resten i kjelen sammen med kanel og salt.
    4. 4
      Kle en ildfast form med bakepapir og hell i røren. Dryss over resten av nøttene og aprikosene. Strø over litt ekstra flaksalt, avkjøl og sett formen i kjøleskapet i et par timer eller over natten.
    5. 5
      Del sjokoladekonfekten opp i ønsket størrelse slik at den er klar til å spises.

Lignende oppskrifter