Rocky Road

Lag julegodteriet selv.

Ingredienser

Rocky Road

  • 150 g Hasselnøtter
  • 50 g Pistasjnøtter
  • 100 g Tørkede aprikoser
  • 50 g Marshmellows
  • 125 g Smør
  • 300 g Kokesjokolade, 70 % kakao
  • 0,5 ts Malt kanel
  • 0,5 ts Flaksalt

Slik gjør du

  1. Stek nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, eller i oven på 180 grader, i ca. 10 min. Avkjøl, fjern den brune hinnen på hasselnøttene og hakk dem grovt. Skjær aprikosene og marshmellowsen i biter. Smelt smøret i en kjele, fjern den fra varmen og knekk i sjokoladen. Spar noen nøtter og aprikosbiter og legg resten i kjelen sammen med kanel og salt. Kle en ildfast form med bakepapir og hell i røren. Dryss over resten av nøttene og aprikosene. Strø over litt ekstra flaksalt, avkjøl og sett formen i kjøleskapet i et par timer eller over natten. Del rocky roaden opp i ønsket størrelse.