Superenkel sjokoladekonfekt

Hjemmelaget sjokoladekonfekt med nøtter, frukt og marshmallows – perfekt til jul og andre anledninger.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 150 g hasselnøtter
  • 50 g pistasjnøtter
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 50 g marshmellows
  • 125 g smør
  • 300 g kokesjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Stek nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, eller i oven på 180 grader, i ca. 10 min.
  2. Avkjøl, fjern den brune hinnen på hasselnøttene og hakk dem grovt. Skjær aprikosene og marshmellowen i biter.
  3. Smelt smøret i en kjele, fjern den fra varmen og knekk i sjokoladen. Spar noen nøtter og aprikosbiter og legg resten i kjelen sammen med kanel og salt.
  4. Kle en ildfast form med bakepapir og hell i røren. Dryss over resten av nøttene og aprikosene. Strø over litt ekstra flaksalt, avkjøl og sett formen i kjøleskapet i et par timer eller over natten.
  5. Del sjokoladekonfekten opp i ønsket størrelse slik at den er klar til å spises.