Pariserkjeks med tyttebær- og myntekrem

En lekker og sommerlig dessert som imponerer folk flest.

20-40 min
Middels
Pariserkjeks med tyttebær- og myntekrem
Tips!

Har du friske bær er det godt på toppen av kremen. Bruk det du har og utnytt fantasien!

Slik gjør du

    1. 1
      Mål opp mel i en bolle. Del smøret i terninger og bruk fingrene til å kna det inn i melet til du har en smuldret deig. Tilsett vannet og kna deigen sammen. Pakk deretter deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i en time.
    2. 2
      Kjevle ut deigen til den er ca. 1-1,5 cm tykk. Trykk ut runde leiver på cirka seks centimeter i diameter. Strø litt sukker på benken og kjevle hver leiv lett så sukkeret fester seg i deigen.
    3. 3
      Bak pariserkjeksene på 225 grader i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er gyllenbrune og sprøstekte.
    4. 4
      Rør tyttebærsyltetøyet inn i kremen og vend tilslutt inn hakket mynte.
    5. 5
      Server pariserkjeksene når de er kjølnet, med kremen på toppen, gjerne med litt revet sjokolade over.