Ingredienser
-
2,5
dl
hvetemel
-
100
g
Smør
-
1
ss
Vann
-
2
dl
stivpisket fløte eller kesam naturell
-
1
ss
Tyttebærsyltetøy
-
1
potter
Mynte
-
100
g
mørk sjokolade
Slik gjør du
-
Mål opp mel i en bolle. Del smøret i terninger og bruk fingrene til å kna det inn i melet til du har en smuldret deig. Tilsett vannet og kna deigen sammen. Pakk deretter deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
-
Kjevle ut deigen til den er ca. 1-1,5 cm tykk. Trykk ut runde leiver på cirka 6 cm i diameter. Strø litt sukker på benken og kjevle hver leiv lett så sukkeret fester seg i deigen.
-
Bak pariserkjeksene på 225 grader i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er gyllenbrune, sprøstekte og herlige.
-
Rør tyttebærsyltetøyet inn i kremen og vend tilslutt inn hakket mynte. Server med revet sjokolade!