Pariserkjeks med tyttebær- og myntekrem
En lekker og sommerlig dessert som imponerer folk flest.
Slik gjør du
-
Mål opp mel i en bolle. Del smøret i terninger og bruk fingrene til å kna det inn i melet til du har en smuldret deig. Tilsett vannet og kna deigen sammen. Pakk deretter deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i en time.
-
Kjevle ut deigen til den er ca. 1-1,5 cm tykk. Trykk ut runde leiver på cirka seks centimeter i diameter. Strø litt sukker på benken og kjevle hver leiv lett så sukkeret fester seg i deigen.
-
Bak pariserkjeksene på 225 grader i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er gyllenbrune og sprøstekte.
-
Rør tyttebærsyltetøyet inn i kremen og vend tilslutt inn hakket mynte.
-
Server pariserkjeksene når de er kjølnet, med kremen på toppen, gjerne med litt revet sjokolade over.