Varm pæresider

Dette er julens nye kosedrikk!

Ingredienser

Varm pæresider

  • 8 stk pærer
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 stk kanelstenger pluss fire til pynt
  • 2 ts malt allehånde
  • 1 ts hel nellik
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du

  1. Del pærene i fire, fjern kjernehusene og stilkene og legg dem i en kjele sammen med sukkeret og krydderet. Lag et snitt langs vaniljestangen, åpne den og legg den i.
  2. Tilsett nok vann så det rekker ca. 5 cm over pærene og kok det opp. Skru ned varmen og la det putre i 1 time uten lokk.
  3. Mos pærene med en gaffel eller potetstamper, sett på et lokk og la det putre videre i 2 timer til. Avkjøl sideren litt før du siler den enten gjennom en fin sil eller gjennom et tynt bomullsklede. Siler du den to ganger blir sideren enda klarere.
  4. Server den varm med en kanelstang i hvert glass, som pynt. Oppbevar sideren kaldt på et stort glass i kjøleskapet dersom du ikke skal drikke den samme dag.