Lefse med ørret eller laks

Denne kan fort bli en slager på julefrokosten.

20-40 min
Middels
Lefse med ørret eller laks
Tips!

Selv om denne kan gi en smak av jul, kan den enkelt tilpasses sommer som vår. Dropp rosenkålen og bytt ut klementin med appelsin.

Slik gjør du

  1. Ørret

    1. 1
      Sett ovnen på 180 grader. Legg fisken i en ildfast form og dryss over salt og pepper. Ha over noen klatter smør og stek den i ovnen i ca. 15 minutter.
  2. Korianderrømme

    1. 1
      Bland rømme, finhakket koriander og skall og saft fra én lime. Sett kjølig.
  3. Klementinsalat

    1. 1
      Skrell og grovhakk klementiner. Ha i revet ingefær. Skrell agurk og del den på langs. Ta vekk kjernen med en skje, og skjær deretter i tynne strimler. Bland salaten godt sammen.
    2. 2
      Del fisken i mindre biter. Fordel korianderrømme utover lefsene. Ha over strimlet rosenkål. Legg på klementinsalat og topp med fisk. Spar gjerne litt frisk koriander til pynt!