Røkt laksepaté med frøknekkebrød

Røkt laksepaté servert med sprøtt frøknekkebrød – enkel å ta med på stranden eller i matpakken.

40-60 min
Middels
Røkt laksepaté med frøknekkebrød

Slik gjør du

  1. Røkt laksepaté

    1. 1
      Sett ovnen på 150 grader. Legg bakepapir på en stakeplate og smør inn bakepapiret med smør.
    2. 2
      Rør sammen alle ingredienser og tilsett 2 dl kokende vann. Rør rundt til en deig. Fordel deigen ca 2 milimeter tykt utover hele stekeplaten.
    3. 3
      Dryss litt havsalt på toppen. Sett i ovnen i ca 50-60 minutter, til knekkebrødet er tørt og sprøtt. Kjøl av og del i biter før servering.
    4. 4
      Kutt laksefilet i biter. Bland laks, mascarpone og dijonsennep i blender eller med stavmikser til en jevn paté. Smak til med hakket dill, limesaft, revet limeskall, salt og pepper.
    5. 5
      Legg laksepatéen i et pent glass med lokk og server sammen med de hjemmebakte frøknekkebrødene.