Ingredienser
Røkt laksepaté med KIWIs frøknekkebrød
-
350
g
varmrøkt laksefilet
-
200
g
mascarpone
-
2
ts
dijonsennep
-
1
potte
dill
-
1
stk
lime, finrevet skall og saft
-
salt
-
pepper
Frøknekkebrød
-
2
ss
smør
-
0,5
dl
linfrø
-
0,5
dl
sesamfrø
-
0,8
dl
solsikkefrø
-
0,3
dl
gresskarkjerner
-
2
dl
maizenna
-
0,5
dl
olivenolje
-
2,5
dl
kokende vann
-
1
ss
havsalt
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 150 grader. Legg bakepapir på en stakeplate og smør inn bakepapiret med smør. Rør sammen alle ingredienser og tilsett 2 dl kokende vann. Rør rundt til en deig. Fordel deigen ca 2 milimeter tykt utover hele stekeplaten. Dryss litt havsalt på toppen. Sett i ovnen i ca 50-60 minutter, til knekkebrødet er tørt og sprøtt. Kjøl av og del i biter før servering.
-
Kutt laksefilet i biter. Bland laks, mascarpone og dijonsennep i blender eller med stavmikser til en jevn paté. Smak til med hakket dill, limesaft, revet limeskall, salt og pepper. Legg laksepatéen i et pent glass med lokk og server sammen med hjemmebakt frøknekkebrød.