Ingredienser
Grillet laks med eple, ruccula og pepperrot
-
4
stk
Laksfilet
-
2
stk
Grønne epler
-
2
stk
Vårløk eller rødløk
-
1
ss
Olivenolje
-
2
ss
Pepperrotkrem
-
Kvernet salt
-
1
pose
Ruccula
-
1
liten neve
Persille
Dressing
-
2
dl
Lett matfløten
-
3
ss
Sitronsaft
-
0,5
ss
Honning eller sukker
-
Salt og kvernet pepper
-
Brød eller kokte poteter til servering
Slik gjør du
-
Tenn på grillen.
-
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver med mandolin eller kniv. Finsnitt vårløken. Legg det i en skål, tilsett olivenolje og smak til med pepperrotkrem og salt.
-
Grill laksefiletene 4-5 minutter på hver side. Avslutt grillingen med skinnsiden ned, slik at skinnet blir ekstra sprøtt. Salte og pepre.
-
Bland dressingen lett inn i eplesalaten og ruccolaen på et fat. Legg på grillet laks, topp med finhakket persille og strø over salt og pepper. Server med kokte poteter eller brød.
-
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og pisk til fløten tykner. Smak til med salt og pepper.