Grillet laks med eple, ruccula og pepperrot

Server grillet laks med en salat med mange gode smaker.

Ingredienser

Grillet laks med eple, ruccula og pepperrot

  • 4 stk Laksfilet
  • 2 stk Grønne epler
  • 2 stk Vårløk eller rødløk
  • 1 ss Olivenolje
  • 2 ss Pepperrotkrem
  • Kvernet salt
  • 1 pose Ruccula
  • 1 liten neve Persille

Dressing

  • 2 dl Lett matfløten
  • 3 ss Sitronsaft
  • 0,5 ss Honning eller sukker
  • Salt og kvernet pepper
  • Brød eller kokte poteter til servering

Slik gjør du

  1. Tenn på grillen.
  2. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver med mandolin eller kniv. Finsnitt vårløken. Legg det i en skål, tilsett olivenolje og smak til med pepperrotkrem og salt.
  3. Grill laksefiletene 4-5 minutter på hver side. Avslutt grillingen med skinnsiden ned, slik at skinnet blir ekstra sprøtt. Salte og pepre.
  4. Bland dressingen lett inn i eplesalaten og ruccolaen på et fat. Legg på grillet laks, topp med finhakket persille og strø over salt og pepper. Server med kokte poteter eller brød.
  5. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og pisk til fløten tykner. Smak til med salt og pepper.