Laks med sprø sjalottløkolje, grillede småpoteter og grønne bønner
Grillede småpoteter, bønner og olje med crunch smaker perfekt til laks.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Laks med sprø sjalottløkolje, grillede småpoteter og grønne bønner
- 1Bak eller grill potetene etter anvisning på pakken.
- 2Tørk godt av fisken, pensle den med olje og strø over salt og pepper. Grill den over direkte varme, først med skinnsiden ned til den lett slipper risten, så på andre siden.
- 3Vend bønnene inn i litt olje og grill dem på et ark aluminiumsfolie over direkte varme til de har fått litt farge.
- 4Server sammen med fisken, potetene og noen skjeer med sprø sjalottløkolje.
- 1
Sjalottløk- og sitronolje
- 1Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele på middels lav varme. Snitt løken fint og ha den i.
- 2Skjær av sitronskallet med en potetskreller, bruk en skarp kniv og fjern det meste av den hvite hinnen før du snitter skallet i fine strimler. Finhakk ingefær og hvitløk.
- 3Når løken så vidt har blitt gyllenbrun tar du den ut og lar den renne av seg på et kjøkken-/avispapir. Hell gresskarkjernene i kjelen og stek dem til de har fått litt farge.
- 4Trekk kjelen av varmen. Tilsett sitronskallet, ingefær, hvitløk, chilipulver, honning og salt og rør godt om. Når oljen er helt avkjølt legger du i den sprø løken.
- 1