Laksespyd med salat og tomatvinaigrette

Fisk på grillen er kjempegodt! Prøv laksespyd til middag i dag.

40-60 min
Middels
Laksespyd med salat og tomatvinaigrette

Slik gjør du

  1. Laksespyd

    1. 1
      Varm opp grillen. Dersom du bruker grillspyd av tre, legger du dem i bløt.
    2. 2
      Skrubb og kok potetene i saltet vann til de er nesten helt møre og hell av vannet.
    3. 3
      Skjær av skinnet på fisken og skjær den i grove terninger på ca. 4 x 4 cm.
    4. 4
      Skyll purren godt og del den og potetene i ca. like store biter.
    5. 5
      Tre bitene på grillspyd, pensle med olje og en klype salt og pepper og legg dem på et brett.
    6. 6
      Grill spydene over direkte varme til de har fått fine grillmerker og fisken er gjennomstekt.
  2. Salat med tomatvinaigrette

    1. 1
      Legg tomatene, med stilken på, på et dobbelt folieark som du bretter opp i kantene.
    2. 2
      Dryss over finhakket hvitløk, 4 ss olje, honning og en klype salt og grill dem over indirekte varme til har sprukket opp og er helt myke.
    3. 3
      Hell all væsken fra tomatene over i en stor salatbolle. Pisk inn sennep og gradvis 3 ss olje mens du fortsetter å piske. Du ønsker en kremet og jevn dressing.
    4. 4
      Smak den til med en klype salt og pepper før du legger i Babyleaf-salaten og basilikumbladene. Vend det godt sammen og server sammen med grillspydene.