Squashlapper med creme fraiche og røkelaks

Bytt ut brødskiven med squashlapper.

Ingredienser

Squashlapper med creme fraiche og røkelaks

  • Ca. 100 g Røkt laks
  • 2 stk Squash
  • 0,5 ts Salt
  • 4 stk Egg
  • 1 neve Frisk dill (pluss litt ekstra til servering)
  • 1 neve Frisk gressløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 dl Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 150 g Chevre (Evt. Apetina)
  • Raps- eller solsikkeolje
  • 2 dl Creme Fraiche

Slik gjør du

  1. Riv squashene grovt på et rivjern, legg dem i et dørslag, vend inn saltet og la dem renne av seg i 10 minutter.
  2. Pisk sammen egg, olje, mel, bakepulver og pepper til en jevn røre. Deretter rører du inn finhakkede urter, chèvre brutt opp i små biter og squash.
  3. Varm opp en non-stick-stekepanne på middels til høy varme med litt olje. Stek små lapper med en diameter på ca. 12 cm.
  4. Server lappene varme, toppet med crème fraîche, tynne skiver av røkelaks og ekstra dill, evt. et ekstra dryss med flaksalt.