Lakserull med dill og spinat

En mer dekorativ rett enn dette, skal du lete lenge etter.

Ingredienser

Lakserull med dill og spinat

  • 250 g Røkelaks
  • 200 g Spinat
  • 1 liten neve Frisk dill, kan sløyfes
  • 3 stk Egg
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 ts Sukker
  • 5 ss Hvetemel
  • 2 ss Maizena
  • 1 ss Raps- eller olivenolje
  • 1 pk Kremgo naturell
  • 0,5 dl Matfløte
  • 0,5 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Finhakk spinaten og dillen i en foodprosessor.
  3. Skill eggeplommene fra eggehvitene og legg dem i hver sine boller. Tilsett 1⁄2 ts salt i eggehvitene og pisk dem stive.
  4. Tilsett sukker, hvetemel, Maizena, olje spinat og dill i eggeplommene og rør det sammen. Vend eggehvitene forsiktig inn med en slikkepott.
  5. Dekk en langpanne med bakepapir og spre blandingen jevnt utover. Bak spinat- og dillbrødet i 15 minutter og ta det ut av ovnen.
  6. Legg et annet bakepapir over, velt brødet over på kjøkkenbenken og la det avkjøles helt.
  7. Pisk sammen Kremgo’, fløte, finrevet sitronskall og sitronsaft til blandingen er myk og enkel å jobbe med. Smak til med en klype salt og pepper.
  8. Smør kremen på brødet, fordel røkelaksen utover og rull brødet sammen på kortsiden.
  9. Pakk det inn i plastfolie, legg det i kjøleskapet i to timer og server det i fine skiver.