Grillet ørret med blomkål og tomat på sticks

Tre dagens tilbehør på en pinne.

Ingredienser

Grillet ørret med blomkål og tomat på sticks

  • 1 stk Ørretfilet helside u/bein m/skinn
  • 1 ts Sukker
  • 1 ts Salt
  • 10 stk Sorte pepperkorn
  • 0,5 ts Malt koriander
  • 1 stk Appelsin
  • 1 stk Sitron
  • 3-4 ss Olivenolje

Blomkål- og tomatsticks

  • 1 pk Sticks-pinner
  • 1 stk Blomkål
  • 12 stk Romanticatomater

Salat med mozzarella

  • 1 stk Grønt eple
  • 0,5 stk Granateple
  • 1 pose Ruccula
  • 1 boks Kidneybønner
  • 2 pk Mozzarella

Slik gjør du

  1. Dryss et par klyper sukker og salt over ørreten. La den ligge i 10 minutter før du skyller den og tørker den godt.
  2. Knus pepperet i en morter eller med en kjevle slik at det blir helt finmalt og bland det med koriander, finrevet appelsin- og sitronskall og 2-3 ss olivenolje.
  3. Gni massen inn i fiskefileten og legg den på den lune siden av grillen. Sett på lokk og la ørreten bake i 8-10 minutter. Fjern lokket og la fisken hvile på grillen.
  4. Del blomkålen i buketter og kok dem til de nesten er møre i lettsaltet vann. Avkjøl dem i isvann og tre dem på Sticks sammen med tomatene.
  5. Hell litt olivenolje over og grill dem kjapt på den varme siden av grillen til blomkålen har fått en gyllen farge. Legg dem over på den lune siden av grillen.
  6. Skjær eplet i tynne skiver og vend sammen med granateplekjernene og rucculaen.
  7. Skyll bønnene og la dem renne av seg i en sil før du vender dem inn i salaten sammen med mozzarellaen revet i grove biter.
  8. Smak til med litt sitronsaft, flaksalt og olivenolje. Server fisken med salat og grønnsaks-Sticks.