Ørret og fennikel med hjemmelagde chips og urteyoghurt

Nygrillet fisk med hjemmelaget chips blir garantert en suksess.

Ingredienser

Ørret og fennikel

  • 1 stk Ørretfilet helside u/bein m/skinn
  • 2 stk Fennikler
  • Olje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Chips

  • 4 store Poteter
  • 2 ss Rapsolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Urteyoghurt

  • 3 dl Gresk yoghurt
  • 1 stor neve Frisk dill
  • 0,5 stk Sitron
  • Salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og sett i gang grillen.
  2. Skrubb og skjær potetene i tynne skiver, enten med en mandolin, skarp kniv eller på siden av et rivjern. Legg potetene i en stor bolle, vend dem inn i olje og fordel dem godt utover to stekebrett så ingen overlapper. Strø over et par klyper salt og pepper og bak dem i ca. 20 minutter, til de er gylne og sprø. Slipp gjerne ut litt stekedamp underveis.
  3. Rør sammen yoghurt, finhakket dill og sitronsaft. Smak til med salt. La den sette seg i kjøleskapet frem til servering.
  4. Tørk av fisken. Skjær opp fennikel i skiver. Pensle begge deler med olje. Strø over noen klyper salt og pepper. Grill alt først over direkte varme, fisken med skinnsiden ned. Når skinnet lett slipper risten, flytter du den over på indirekte varme. Grill fenniklene til de har fått fine grillmerker og har myknet litt.
  5. Server fisken mens den er varm, sammen med grillet fennikel, chips og urteyoghurt.