Ørret og kremet potetsalat

Du trenger ikke gå inn for å lage fiskemiddagen.

Ingredienser

Ørret og kremet potetsalat

  • 1 pk Ørret naturell, 400 g
  • 8-10 stk Nypoteter
  • 4 stk Egg
  • 10 stk Reddiker
  • 4 stk Vårløk
  • 1 pk Ruccula
  • 1 neve Frisk gressløk
  • 1 dl Drømmelett
  • 1 dl Majones
  • 2 ss Dijonsennep
  • 2 ss Olivenolje + ekstra til grilling
  • 1 dl Sylteagurk (inkludert laken)
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og skjær dem i grove biter. Damp dem til de akkurat er ferdigkokt og du enkelt kan stikke en kniv inn uten av de faller sammen.
  2. Legg eggene i kokende vann og la dem koke i 7 minutter (lenger dersom du ønsker en helt hardkokt plomme). Avkjøl dem straks i rennende, kaldt vann før du skreller dem forsiktig.
  3. Skjær reddikene og vårløken i tynne skiver og legg dem i en stor salatbolle sammen med rucculaen. Klipp eller snitt mesteparten av gressløken fint og ha den i.
  4. Pisk sammen Drømmelett, majones, sennep, olivenolje, grovhakket sylteagurk og 1-2 ss syltelake i en liten bolle. Smak til dressingen med en klype salt og pepper. Vend forsiktig sammen salaten, potetene og dressingen og topp med eggene delt i to og resten av gressløken.
  5. Tørk godt av fisken, pensle den med olje og gni den inn med en god klype salt og pepper. Grill den i 3-4 minutter på hver side over direkte varme på grillen – snu den når den lett slipper risten og har fått en fin stekeskorpe. Server sammen med salaten.