Brandade av lettsaltet torsk

Lag godt pålegg av lettsaltet torsk. Har du rester etter middagen, kan du godt bruke den.

20-40 min
Middels
Brandade av lettsaltet torsk

Slik gjør du

  1. Brandade av lettsaltet torsk

    1. 1
      Kok opp melk på middels varme i en kjele med pepperkorn, laurbærblader, renset hvitløk og løk. Legg i fisken og la det putre forsiktig på lav varme til fisken begynner å flake seg, 2-4 minutter.
    2. 2
      Skrell og skjær potetene i skiver. Løft ut fisken, legg i potetene og la dem koke til de er møre.
    3. 3
      Når fisken er kald nok river du den i små biter. Fjern pepperkorn, laurbærblad og løk, men spar på melken og hvitløken.
    4. 4
      Pulsér sammen potetene, fisken og ett fedd hvitløk til en grov puré i en liten foodprosessor eller med en stavmikser. Tilsett oljen, deretter melk etter behov.
      Smak til med salt.
    5. 5
      Server i en skål toppet med hakket oliven, finhakket persille, finrevet sitronskall og litt ekstra olivenolje, sammen med godt, ristet brød.

Lignende oppskrifter