Ingredienser
-
700
g
Klippfisk
-
3
fedd
Hvitløk
-
0,5
dl
Olivenolje
-
4
skiver
mellomgrovt brød
-
4
stk
Tomater
-
0,5
stk
rød chili
-
1
stk
rød løk
-
1
potte
Koriander
-
1
stk
Lime
-
3
ss
Olivenolje
-
Salt og pepper
Slik gjør du
-
Vann ut klippfisken skikkelig – omkring 1 døgn per cm tykkelse på fisken. Husk å skifte vann et par ganger i døgnet. Eventuelt kjøp ferdig utvannet klippfisk.
La fisken få renne av seg på et kjøkkenhåndkle.
Finhakk hvitløkfeddene og bland dem sammen med olivenoljen. Pensle fisken med hvitløksolje og grill den med brødet over middelshøy varme et par minutter på hver side.
TOMATSALSA – «PICO DE GALLO»
Del tomatene opp i små terninger, finhakk chili, rødløk og halvparten av korianderbladene.
Bland alt i en skål og skvis over limesaft. Smak til med olivenolje, salt og nykvernet svart pepper.
Server fisken toppet med den nydelige salsaen. Pynt med den andre halvparten av korianderbladene og spis med en gang!