Grillet kebabspyd av kylling med avokado-smørbrød

Her spiller avokadosmørbrødene hovedrollen

Ingredienser

Grillet kebabspyd av kylling med avokado-smørbrød

  • 550 g kyllingkjøttdeig (eller filet av kyllingbryst)
  • 1 potte koriander
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 250 g cottage cheese
  • salt
  • pepper
  • 1 stk sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss valmuefrø
  • 2 stk avokado
  • 1 eske cherrytomater
  • 4 skiver godt brød
  • grillspyd i tre bløtlegges i vann

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Finhakk koriander, hvitløk og sjalottløk. Bland kyllingkjøttdeig og 50 g cottage cheese i en bolle med halvparten av sjalottløk, hvitløk og koriander. Smak til med salt og pepper. Form kjøttdeigen på grillspyd. Grill i 6-8 minutter på hver side.
  2. Riv sitronskall og bland med 200 g cottage cheese og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. Rist sesamfrø og valmuefrø til de er gyllenbrune i en tørr stekepanne. Del avokado i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og skjær det i tynne skiver. Del cherrytomater i to. Legg brødskivene på grillen til de er sprø og gyllenbrune.
  3. Smør cottage cheese-blandingen på hver brødskive, legg på tomater og avokadoskiver. Strø over finhakket sjalottløk og ristede frø. Press over sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  4. Server med kyllingspyd ved siden av.