Ingredienser
-
4
stk
kyllingfilet
-
3
fedd
Hvitløk
-
2
stk
store søtpoteter
-
2
stk
Rødløk
-
4
dl
Tomatsausbase
Se egen oppskrift på KIWI.no
-
1
dl
Vann
-
2
ss
olje
-
0,5
ts
Salt
-
1
ts
Pepper
-
1
stk
Sitron
-
2
dl
Gulost
revet, kan sløyfes
-
2
never
frisk timian
Slik gjør du
-
Sett ovnen pa° 220 grader. Skjær hvitløk i tynne skiver. Skrell søtpoteter og rødløk, og skjær i 1 cm tykke skiver. Legg søtpotet, løk, hvitløk og tomatsausbase lagvis i en ildfast form. Hell over 1 dl vann. Sett i ovnen og stek i ca. 30 min.
-
I mellomtiden steker du kyllingfilet i litt olje pa° høy varme. Salte og pepre. Senk varmen og press over saften fra sitronen. La saften koke inn i kyllingen.
-
Ta formen med grønnsaker ut av ovnen og legg kyllingen pa° toppen. Dryss over revet ost og stek alt sammen i ytterligere 15 min, eller til kyllingen er ferdig og osten gyllen. Serveres rett fra formen, med frisk timian pa° toppen.