Kyllinglår med sitron-stekte høstgrønnsaker og hvitløkssmør
Høstens deiligste råvarer i skjønn forening
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 grader. Gni kyllinglårene inn med sambal oelek og olivenolje, og tilsett godt med salt og pepper.
-
Skyll og skrell rotgrønnsakene og blomkålen. Del rotgrønnsakene og hvitløken i to, og del blomkålhodet i store buketter. Skjær sitronen i skiver.
-
Bland grønnsakene med timian, salt, sort pepper og olivenolje. Legg dem på et brett sammen med kyllinglårene, og stek i ovnen i ca. 35–40 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Rør sammen ingrediensene til hvitløksmøret. Legg hvitløkssmøret ut over innholdet i pannen med skje i de siste 2–3 minuttene av steketiden, slik at det smelter over grønnsakene og kyllingen.