Tacokrydret kyllingspyd med appelsin-og olivensalat

Smaker ekstra godt i fint vær!

Ingredienser

Kyllingspyd

  • 1 pakke Tinas Kyllingfilet
  • 2 ts frisk oregano
  • 2 ts cumin
  • 3 ts paprika
  • 1,5 ss olivenolje
  • kvernet salt
  • kvernet pepper
  • 8 stk grillpinner

Salat av appelsin og oliven

  • 1,5 dl sorte oliven uten stener
  • 3 stk appelsiner
  • 1,5 s vårløk
  • 0,5 ts sambal olek
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 0,5 ts malt cumin
  • 1 stk sitron, saft og revet skall
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • olivenolje
  • baby leafs til servering

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store biter og legg det i en bolle sammen med krydder og olivenolje, bland godt. Krydre med salt og pepper og tre kjøttet på grillspyd. Grill spydene et par minutter på hver side.
  2. Salat av appelsin og oliven Skjær vårløken i tynne skiver og skjær appelsinkjøttet rent fra skallet. Hakk oliven. Del appelsinkjøttet i grove biter og legg det i en bolle med resten av ingrediensene. Bland godt og la salaten marineres i 5-10 minutter slik at smakene kommer frem - legges pent på tallerkener og serveres med grillede kyllingspyd! Husk baby leafs til servering!