Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

Det tar litt tid å grille en hel kylling, men det er verd ventetiden.

Over 60 min
Middels
Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

Slik gjør du

    1. 1
      Tørk godt av kyllingen og maiskolbene. Gni dem inn med litt olje.
    2. 2
      Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill kyllingen med brystet vendt opp over indirekte varme. Bruk lokk.
    3. 3
      Grill maiskolbene over indirekte varme til de har fått fine grillmerker.
    4. 4
      Skjær maiskornene av to av kolbene ved å holde dem i en ende mens du fører en kniv langsmed kjernen. Legg maiskornene i en blender sammen med olje, limesaft, vårløk, hvitløk og 1⁄2 ts flaksalt og kjør det sammen til du har en fin og jevn dressing. Tilsett basilikumen (spar en liten neve til salaten) og kjør det sammen igjen.
    5. 5
      Skjær tomatene i båter, avokadoen og de siste to maiskolbene i skiver. Vend inn dressingen og topp med resten av basilikumbladene.
      Server sammen med kyllingen.