Kyllingklubber med quinoasalat, grillede cherrytomater og fennikel

Dette er skikkelig snaddermat som lages like enkelt for én person som til hele familien.

20-40 min
Middels
Kyllingklubber med quinoasalat, grillede cherrytomater og fennikel

Slik gjør du

  1. Dressing

    1. 1
      Bløtlegg grillspydene i vann i 10-15 minutter, dersom de er av tre. Tilbered quinoa etter anvisning på pakken og rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne på middels varme til de begynner å "poppe".
    2. 2
      Fjern den nederste biten på brokkolien og del den deretter mellom stilken og buketten. Skrell og riv stilken i fine strimler på et rivjern eller en mandolin og riv buketten i løvtynne skiver. Legg dem i en stor bolle sammen med quinoaen når den er lettere avkjølt.
    3. 3
      Tre tomatene på spyd og skjær fennikelen i tynne skiver på langs. Pensle lett med olje og grill til grønnsakene er møre og har tydelige grillmerker. Fennikelen trenger mer tid enn tomatene.
    4. 4
      Varm opp kyllingklubbene på indirekte varme på grillen eller etter anvisning på pakken, dette kan godt gjøres i stekeovn.
    5. 5
      Pisk sammen alle ingrediensene i dressingen. Vend inn mesteparten av dressingen i salaten sammen med finhakket chili og basilikum. Hold gjerne litt dressing igjen og sett denne på bordet når det er klart for servering om noen ønsker litt ekstra.