Grillet kyllingfilet med quinoa-tabbouleh

Prøv denne saftige, libanesiske retten med ingefærdipp til middag.

Ingredienser

  • 4 stk Kyllingfilet
  • Salt
  • Nykvernet sort pepper
  • Olivenolje

Quinoa-tabbouleh

  • 3 dl Kokt quinoa
  • 0,5 potte Koriander
  • 0,5 potte Persille
  • 1 stk Agurk
  • 2 stk Tomater
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 Sitron, saften
  • Salt og nykvernet svart pepper

Ingefærdipp

  • 1 pk Kokte kikerter
  • 2 ss Ingefær, hakket
  • 0,5 dl Yoghurt naturell
  • 1 ss Honning
  • Salt og nykvernet svart pepper

Slik gjør du

  1. Salt og pepre kyllingen, og hell over litt olivenolje. Grill kyllingfiletene i ca. 7-8 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La de hvile noen minutter før servering.
  2. For å lage quinoa-tabbouleh starter du med å koke opp quinoaen etter pakkens anvisninger. Hakk koriander, persille og legg i en skål. Skrell agurken, del den i to på langs, fjern frøene i midten. Del agurken i skiver og tomater i terninger. Bland med quinoa, olivenolje og urter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Ingefærdippen startes du på ved å la kikertene renne av seg i en sil. Kjør dem i en stavmikser sammen med hakket ingefær og yoghurt. Smak til med honning, salt og pepper. Server kyllingen med quinoa-tabboulehen og ingefærdippen ved siden av.