Grilspyd med kylling, grønnsaker og grønn salsa
Grillspyd er perfekt for hele familien. Her kan alle sette sammen sitt eget favorittspyd.
Slik gjør du
-
Legg grillspyd i vann (dersom du bruker varianter i tre). På den måten tar de ikke fyr når du skal grille.
-
For å lage salsaen finhakk hvitløk, urter og kapers og legg det i en skål sammen med finhakkede, grillede sitronskiver og oljen. Vend alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side.
-
Hold på begge ender av aspargesstilken, bøy til den brekker og kast enden. Del resten i to eller tre, avhengig av størrelse. Del sjalottløken i to på langs og blomkålen i små buketter. Skrell blomkålstilken med en potetskreller og skjær den i skiver.
-
Skjær kyllingen i biter på ca. 3 x 3 cm. Tre kylling, asparges, sjalottløk og blomkål på separate spyd. Pensle grønnsakene med litt olje og strø over et par klyper salt.
-
Legg spydene med blomkål og sjalottløk over direkte varme i noen minutter før du flytter dem over på indirekte varme og gjør plass til resten av spydene slik at de kan ligger på direkte varme. Grønnsakene skal mykne og få fine grillstriper og kyllingen skal bli gjennomstekt.
-
Skjær sitronen i tynne skiver på ca. 0,5 cm. og grill dem rett på risten. De skal få fine grillmerker og så vidt bli litt sprø.
-
Server alle spydene samlet på et stort fat sammen med salsaen og sitronskiver på toppen og godt brød på siden.