-
Tørk godt av kyllingen og legg den på ryggen på et stort fat/stekebrett.
-
Bruk en skarp kniv eller en kjøkkensaks og klipp langsmed brystbenet, fra hals til hale. Snu kyllingen rundt, brett bena ut og klem hardt ned slik at kyllingen blir flat.
-
Grill kyllingen med brystet opp over indirekte varme i 30-40 minutter – den skal nå ha en kjernetemperatur på ca. 60 grader.
-
Snu den og grill den ferdig over direkte varme, ca. 7 minutter, til kjernetemperaturen er 70 grader. La den hvile. Temperaturen vil fortsette å stige litt, så innen den er klar er den perfekt stekt.
-
Skjær rødløkene i to på langs, deretter i tynne båter. Legg et aluminiumsfolieark på grillen, smør det med litt olje og legg på løken. Grill den til den har blitt myk og har fått fine, brune kanter.
-
Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned til den har fine grillmerker. Grill naan- brødene til de er gjennomvarme.
-
Server kyllingen med rødløk en håndfull ruccula, naan-brød, og urteolje til å dyppe i. Klem de grillede sitronene over kyllingen.
-
Finhakk hvitløk og rosmarinblader og fordel det i to skåler.
-
Hell 1 dl olje i den ene skålen og 0,5 dl i den andre. Riv sitronskallet fint i den med minst olje, tilsett pepper, chili og 1 ts salt, rør godt sammen og pensle blandingen på begge sider av kyllingen.
-
Finhakk persille og rør inn i den andre skålen sammen med en klype salt.