Hel kylling grillet på boks, med bringebærsalat og båtpoteter

Lag helgrillet kylling på boks for å få en ekstra saftig kylling med masse smak.

Over 60 min
Middels
Hel kylling grillet på boks, med bringebærsalat og båtpoteter

Slik gjør du

    1. 1
      Romtemperer kyllingen.
    2. 2
      Beregn 1 hel kylling til 4 personer. Den aller saftigste kyllingen griller du med en ølboks i buken. Alternativt kan du bruke cider, juice eller vann, men boksen er essensiell.
    3. 3
      Åpne ølboksen, hell ut ca. 2/3 av innholdet og tre kyllingen oppå åpningen, så den så vidt stikker ut. (Åpner du ikke boksen, kan den eksplodere, så dette er et viktig punkt.)
    4. 4
      Spre bena, så kyllingen blir så stabil som mulig, og stek den på indirekte varme på grillen, stående i en ildfast form, i ca. 1 time og 20 minutter.
    5. 5
      Stek til kjernetemperaturen er 68 grader, eller til du får klar saft rennende ut av den tykkeste delen på låret om du stikker et hull i skinnet inn til benet.
    6. 6
      La kyllingen hvile i 10 minutter, gjerne under folie mens du lager bringebærsalaten.
    7. 7
      Lag bringebærsalat: Legg salatbladene i en stor bolle sammen med 2 dl av bringebærene, avokadoen skåret i terninger og chèvren revet opp i grove biter. Rist nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, knus grovt og legg til side. Bland så dressingen, ved å mose resten av bringebærene med en gaffel, sammen med finhakket løk, honning, eddik og olje. Smak til med salt og pepper og topp med valnøtter.
    8. 8
      Server kyllingen med bringebærsalat og båtpoteter.