Hjemmelagde bao buns med kylling og koreansk BBQ-majones
Asiatiske bao buns er kjempegodt og kan varieres i det uendelige.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Varm opp grillen. Grill kyllingen først over direkte varme for en fin grillskorpe, deretter ferdig over indirekte varme. Kjøttet kan også stekes i en stekepanne om du ønsker det.
- 2Grill kyllingen først over direkte varme for en fin grillskorpe, deretter ferdig over indirekte varme. Kjøttet kan også stekes i en stekepanne om du ønsker det.
- 3Skjær agurken og vårløken i tynne skiver på skrått og legg til side.
- 1
Koreansk BBQ-majones
- 1Rør sammen majones og BBQ-saus og smak til med salt og pepper.
- 1
Bao-brød
- 1Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, spe i melken, vannet og oljen og elt deigen godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin.
- 2La den heve på et lunt sted under et fuktig klede eller plastfolie i ca. 30 minutter.
- 3Trill ut små boller av deigen, legg dem på et bakepapir og la dem heve i 30 minutter under et klede.
- 4Kjevle bollene ut til små ovale disker, pensle en side med litt olje og brett dem sammen med oljen innover. Legg dem tilbake under kledet og hev for siste gang, i 30 minutter.
- 5Damp hver brettede bolle i ca. 6 minutter i en bambuskurv eller vanlig dampkjele.
- 6Når brødene er ferdig dampet, avkjøler du dem litt før du åpner dem forsiktig og fyller dem med majones, kylling, agurk, vårløk og rødløk.
Server gjerne bunsene toppet med koriander og en limebåt.
- 1