Kylling med agurksalat, feta og za'atar
Denne kyllingretten vil garantert falle i smak.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Gi agurken et par gode slag med knivhåndtaket eller en kjevle så den sprekker. Bryt opp i biter, strø over et par klyper salt og la dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle i 10 minutter. Vesken vil da trekke ut av agurken.
- 2For å lage za’atar rister du sesamfrø i en tørr stekepanne. Avkjøl og bland i timian, oregano og 1⁄2 ts salt. Knus det sammen i en morter eller legg det i en plastpose og rull en kjevle over.
- 3Varm 2 ss olje i en panne på middels varme. Gi hvitløken et hardt slag, skrell den og legg den i pannen. Stek til den er gyllen.
- 4Avkjøl i en liten bolle og bland inn limesaft og en klype salt. Tørk av agurkbitene og vend dem i sammen med fetaost i grove biter.
- 5Stek kyllingen i olje (gjerne i samme stekepanne) til den er gyllen og gjennomstekt. Server med agurksalat og ferskt brød. Strø sesamfrøblandingen (za’atar) over.
- 1