Kylling med tomat- og quinoasalat og grillet nektarin

Det søte i salaten gjør denne kyllingretten til noe helt eget! Prøv selv.

Ingredienser

  • 4 pk Prior kyllingfilet

Salatdressing

  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 stk Sitron
  • 1 ts Honning
  • 1 dl Olivenolje
  • 3 ss Rødvinseddik
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Salat

  • 1 dl Quinoa
  • 0,5 stk Rødløk
  • 800 g Tomater
  • 1 stk Rød chili
  • 1 neve Frisk basilikum
  • 1 neve Frisk persille
  • 1 neve Frisk mynte
  • 3 stk Nektariner

Slik gjør du

  1. Riv hvitløken og sitronskallet fint og pisk det sammen med sitronsaften og resten av ingrediensene til dressingen.
  2. Varm opp grillen. Kok samtidig opp quinoaen etter anvisning på pakken og avkjøl den. Spre den utover et brett, så kjøler den seg raskere.
  3. Snitt rødløken i tynne skiver og vend den inn i dressingen for å mildne løksmaken.
  4. Skjær tomatene i båter, chilien i tynne skiver og finhakk mesteparten av urtene. Spar litt til servering.
  5. Del nektarinene i to, fjern steinene og pensle snittsiden med litt olje. Grill dem over direkte varme til de har fått fine grillmerker.
  6. Grill kyllingfiletene først over direkte varme for en fin grillskorpe, deretter ferdig over indirekte varme.
  7. Vend sammen quinoa, tomater, chili, urter og nektariner med dressingen. Pynt med litt ekstra urter og server sammen med kyllingen.