Kyllinggryte med fennikel, tomater og byggryn

Denne kyllinggryten kan bli familiens nye favoritt.

Ingredienser

Kyllinggryte med fennikel, tomater og byggryn

  • 4 stk kyllingfileter
  • 1 ts flaksalt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk sitron
  • 2,5 dl hele byggryn
  • 8 dl vann
  • 1 terning hønsebuljong
  • nykvernet pepper
  • 2 store tomater
  • brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Tørk av kyllingfiletene og gni dem inn med salt. Varm 2 ss olivenolje i en stor ildfast gryte på middels varme og stek kyllingen gyllen, ca. 10 minutter per side. Legg filetene på en tallerken.
  2. Skjær fennikelen i to på langs og deretter i tynne skiver. Spar bladene. Skjær sjalottløkene i fire og en halv sitron i skiver. Stek grønnsakene og sitronen i gryten i ca. fire minutter til fennikelen har begynt å bli myk. Tilsett byggryn, buljong rørt ut i kokende vann og nykvernet pepper, rør om og fjern fra varmen.
  3. Legg kyllingen og tomatskivene på toppen, sett på lokk og sett gryten i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gjennomstekt og grynene er ferdig kokt.
  4. Rist brødskivene sprø i ovnen under grillen. Finhakk fennikelbladene og bland dem med saften av resten av sitronen og oljen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Server gryten toppet med fennikelolje og brød til å dyppe i sausen.