Kyllingtaco med grillet maissalat

Ha tacofredag ved grillen!

Ingredienser

Kyllingtaco

  • 600 g Kyllingfilet
  • 1 pk Små tortillalefser
  • Lettrømme
  • 1 pose Ruccula
  • 2 stk Lime

Kryddermiks

  • 1 ts Malt cumin
  • 1 ts Paprikapulver
  • 1 ts Tørket oregano
  • 1 god klype Flaksalt

Grillet maissalat

  • 2 pk Ferdigkokte maiskolber
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 pk Romantica- eller cherrytomater
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 stor neve Frisk koriander
  • 1 stk Lime

Slik gjør du

  1. Gni halvparten av krydderet over kyllingen.
  2. Grill kyllingen først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe, deretter over indirekte varme til den akkurat er gjennomstekt.
  3. La kyllingen hvile og skjær den i skiver på 0,5 cm.
  4. Varm lefsene raskt på grillen og server toppet med rømme, ruccula, et par kyllingskiver, salsa og limebåter.
  5. Bland ingrediensene til kryddermiksen i en skål.
  6. Grill maisen over direkte varme til den har fått fine grillmerker og er gjennomvarm.
  7. Stikk en gaffel i en ende av maiskolben og skjær nedover, langsmed kolben mens du holder den stående på skjærebrettet.
  8. Legg maiskornene i en bolle med finsnittet chili, tomater delt i to, finhakket rødløk og koriander.
  9. Klem saften av en lime over resten av kryddermiksen og rør det godt sammen. Hell det over salsaen og vend det godt sammen. Smak til med salt.