Øldampet kylling med Santa Clausthaler

De nydelige smakene fra alle krydderne og dampen fra Santa Clausthaler alkoholfri øl gir en utrolig saftig, mør og smakfull kylling.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Sett en ildfast form på en langpanne for å slippe å skitne til ovnen din.
  2. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen sammen.
  3. Åpne ølboksen og hell omtrent ¼ av den i den ildfaste formen. Sett ølboksen i midten av langpannen.
  4. Rens kyllingen og fjern eventuell innmat. Tørk den med kjøkkenpapir.
  5. Dryss kryddermiksen over kyllingen og gni krydderet godt inn i kyllingen med hendene. Husk alle kriker og kroker.
  6. Tre kyllingen stående over ølboksen og hell olivenolje over den.
  7. Stek kyllingen i ovnen i rundt en time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. For å sjekke om den er ferdig, stikk en kniv i den tykkeste delen av låret, og se om saften som renner ut er klar.
  8. Server med stekte eller bakte poteter og en salat med salatdressingen med øl.