Saftig kyllingfilet "orange"
Denne spennende og smakfulle retten passer både til hverdags og fest.
Slik gjør du
-
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell appelsinen og fjern mest mulig av det hvite fra skallet.
-
Surr løk, hvitløk og tørket timian i samme panne som du stekte kyllingfiletene, til løken er blank.
-
Hell sukker, rødvinseddik og appelsinsaften i pannen (spar fruktkjøttet) og kok opp.
-
Hell i vannet og legg kyllingen tilbake i pannen. La småputre i cirka 15 minutter.
-
Pisk smøret inn i sausen. Kutt appelsinkjøttet opp i småbiter og ha dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
-
Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs.
-
Skjær av skallet og den hvite hinnen på appelsinen og skjær ut fileter av fruktkjøttet.
-
Grovhakk nøttene. Vend sammen med Babyleaf, hell over olivenolje og en klype salt og pepper.