Saftig appelsinkylling

Denne spennende og smakfulle retten passer både til hverdags og fest.

20-40 min
Middels
Saftig appelsinkylling
Tips!

Server gjerne med urte- og sitronris: Kok risen, vend inn et utvalg hakkede urter (f.eks dill og persille), saften av 1/2 sitron og ett revet hvitløksfedd.

Slik gjør du

  1. Saus

    1. 1
      Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell appelsinen og fjern mest mulig av det hvite fra skallet.
    2. 2
      Surr løk, hvitløk og tørket timian i samme panne som du stekte kyllingfiletene, til løken er blank.
    3. 3
      Hell sukker, rødvinseddik og appelsinsaften i pannen (spar fruktkjøttet) og kok opp.
    4. 4
      Hell i vannet og legg kyllingen tilbake i pannen. La småputre i cirka 15 minutter.
    5. 5
      Pisk smøret inn i sausen. Kutt appelsinkjøttet opp i småbiter og ha dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
  2. Salat

    1. 1
      Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs.
    2. 2
      Skjær av skallet og den hvite hinnen på appelsinen og skjær ut fileter av fruktkjøttet.
    3. 3
      Grovhakk nøttene. Vend sammen med Babyleaf, hell over olivenolje og en klype salt og pepper.