Saftig kyllingfilet "orange"

Denne spennende og smakfulle retten passer både til hverdags og fest.

Ingredienser

Saftig kyllingfilet "orange"

  • 4 stk Kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • Smør og olivenolje til steking

Saus

  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,25 ts Tørket timian
  • 1 ss Sukker
  • 2 ss Rødvinseddik
  • 2 stk Appelsiner
  • 2 dl Vann
  • 1 ss Smør

Salat

  • 1 stk Fennikel
  • 1 stk Appelsin
  • 1 neve Pistasjnøtter
  • 1 pose Babyleaf
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell appelsinen og fjern mest mulig av det hvite fra skallet.
  2. Surr løk, hvitløk og tørket timian i samme panne som du stekte kyllingfiletene, til løken er blank.
  3. Hell sukker, rødvinseddik og appelsinsaften i pannen (spar fruktkjøttet) og kok opp.
  4. Hell i vannet og legg kyllingen tilbake i pannen. La småputre i cirka 15 minutter.
  5. Pisk smøret inn i sausen. Kutt appelsinkjøttet opp i småbiter og ha dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs.
  7. Skjær av skallet og den hvite hinnen på appelsinen og skjær ut fileter av fruktkjøttet.
  8. Grovhakk nøttene. Vend sammen med Babyleaf, hell over olivenolje og en klype salt og pepper.