Saftig appelsinkylling
Denne spennende og smakfulle retten passer både til hverdags og fest.
20-40 min
MiddelsTips!
Server gjerne med urte- og sitronris: Kok risen, vend inn et utvalg hakkede urter (f.eks dill og persille), saften av 1/2 sitron og ett revet hvitløksfedd.
Slik gjør du
Saus
- 1Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell appelsinen og fjern mest mulig av det hvite fra skallet.
- 2Surr løk, hvitløk og tørket timian i samme panne som du stekte kyllingfiletene, til løken er blank.
- 3Hell sukker, rødvinseddik og appelsinsaften i pannen (spar fruktkjøttet) og kok opp.
- 4Hell i vannet og legg kyllingen tilbake i pannen. La småputre i cirka 15 minutter.
- 5Pisk smøret inn i sausen. Kutt appelsinkjøttet opp i småbiter og ha dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
- 1
Salat
- 1Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs.
- 2Skjær av skallet og den hvite hinnen på appelsinen og skjær ut fileter av fruktkjøttet.
- 3Grovhakk nøttene. Vend sammen med Babyleaf, hell over olivenolje og en klype salt og pepper.
- 1