Sellerirotmos med balsamicobakt løk

En perfekt måte å få i seg grønnsaker på - både for store og små!

Ingredienser

Sellerirotmos

  • 1 stk sellerirot
  • 2 dl Lettfløte
  • 0,5 ts Malt muskat
  • 1 klype Salt og pepper

Balsamicobakt løk

  • 5 stk sjalottløk
  • 6 stk Hvitløksfedd
  • 2 stk Rødløk
  • 1 eske Hele champignon
  • 4 ss Balsamico
  • 2 ss Honning
  • 2 ss Olje
  • 1 pose Babyspinat
  • 2 dl Grovhakkede mandler
  • 1 neve Timian

Slik gjør du

  1. Skrell selleriroten, del den i grove biter og kok den mør i en kjele med vann. Skrell sjalottløk og hvitløk. Skrell rødløken og del den i båter. Legg rødløken en ildfast form sammen med sopp, hel sjalottløk og hvitløk. Bland sammen balsamicoeddik, honning og olje.
  2. Fordel blandingen over løken og stek på 200 grader i 20 min. Mos den kokte selleriroten sammen med lettfløte og krydder. Smak til med salt og pepper. Server sellerirotmos med balsamicobakte grønnsaker, litt frisk babyspinat og mandler.